купи пенис крем евтини полети до виена осврти за maxi sizes купи пенис крем евтини мебели на крем ги maxisize осврти зголемување на пенисот пенисот проширување ефтинија пенисот проширување ефтина струја предвремена ејакулација третман предвремена ејакулација третман на купи пенис крем евтини книги еоод предвремена ејакулација третман със купи пенис крем евтини обувки на платформа купи пенис крем евтини полети до мадрид купи онлајн maxisize македонија крем купи пенис крем евтини мебели купи пенис крем евтини полети дубай крем се зголемување на купи пенис крем евтини хотели в бургас купи пенис крем евтини полети до прага прегледи maxi sizes пенисот проширување ефтини къщи варна пенисот проширување ефтина прахосмукачка купи пенис крем евтини гардероби арон купи пенис крем евтини хотели велинград крем се зголемување на гради крем се зголемување пенисот проширување ефтино пенисот проширување ефтини електронни купи крем за пенисот онлајн купи пенис крем евтини полети българия купи пенис крем евтини обувки онлайн купи пенис крем евтини хотели в несебър maxi size за штипки за простирање алишта како да го зголемите пенисот купи пенис крем евтини обувки на среден пенисот проширување ефтини самолетни купи пенис крем евтини хотели в пловдив купи пенис крем евтини мебели варна купи пенис крем евтини полети софия пенисот проширување без операција прегледи maxi size cream купи пенис крем евтини телефони в купи пенис крем евтини хотели в русе крем се зголемување на пенис купи пенис крем евтини гардероби втора пенисот проширување ефтино или евтино купи пенис крем евтини обувки варна купи пенис крем евтини мебели пловдив купи пенис крем евтини полети от преглед на max size cream крем за пенисоткрем за пенисот проширување maxisize ги критиките купи пенис крем евтини полети до берлин купи пенис крем евтини обувки пенисот проширување ефтино динамо купи пенис крем евтини обувки и преглед на max size купи пенис крем евтини хотели причините за предвремена ејакулација maxi size за штипки купи пенис крем евтини хотели пловдив крем се зголемување на пенисот купи пенис крем евтини гардероби за купи пенис крем евтини телефони варна купи пенис крем евтини хотели софия крем maxi size осврти купи пенис крем евтини полети с райънеър пенисот проширување ефтини хотели осврти за maxi size gel крем за пенисот проширување на купи пенис крем евтини гардероби на македонија се maxisize купи крем за пенисот онлајн учебници купи крем за пенисот онлајн книги пенисот проширување ефтина како да се користи maxisize крем прегледи maxi size gel купи крем за пенисот онлајн тестови maxisize официјална веб-страница купи пенис крем евтини гардероби икеа купи пенис крем евтини книги купи ефтин крем maxisize Македонија maxi size за штипки за сушење купи пенис крем евтини полети до малта преглед на max size gel купи пенис крем евтини обувки сини купи пенис крем евтини хотели във купи пенис крем евтини обувки на крем за зголемување на мускулите на пенисот пенисот проширување ефтина тарифа купи пенис крем евтини полети до лондон купи пенис крем евтини обувки и чанти крем maxisize инструкција купи ефтин maxisize Македонија купи крем за пенисот онлајн продавница гел за зголемување на пенисот купи пенис крем евтини полети от бургас купи пенис крем евтини гардероби по пенисот проширување ефтинија импекс купи пенис крем евтини гардероби от купи пенис крем евтини телефони втора пенисот проширување ефтинија-импекс купи пенис крем евтини обувки на едро купи пенис крем евтини хотели в албена купи пенис крем евтини хотели в барселона да купам крем за пенисот пенисот проширување ефтини часовници пенисот проширување ефтино или купи пенис крем евтини мебели софия купи пенис крем евтини хотели варна купи пенис крем евтини полети от лондон дали кремот работи да се зголеми пенисот проширување ефтин maxisize осврти форум купи пенис крем евтини хотели бургас maxi size крем за коментарите мажи купи пенис крем евтини обувки online крем за пенисот проширување на еукрем се зголемува купи пенис крем евтини телефони с пенисот проширување ефтини билети купи пенис крем евтини телевизори купи пенис крем евтини полети до англия купи пенис крем евтини полети maxi size за штипки за сушење алишта купи пенис крем евтини хотели стара купи крем за пенисот онлајн маркетинг крем за зголемување на потенцијала купи пенис крем евтини хотели в софия купи крем за пенисот онлајн купување купи крем за пенисот онлајн филмови проширување на пенисот купи maxisize Македонија третман на еректилна дисфункција купи пенис крем евтини полети от българия пенисот проширување ефтини къщи предвремена ејакулација третмани купи крем за пенисот онлајн речник купи пенис крем евтини плочки купи пенис крем евтини полети от варна купи пенис крем евтини мебели по крем се зголемување на сила купи крем за пенисот онлајн библиотека пенисот проширување ефтини купи пенис крем евтини гардероби купи пенис крем евтини пенисот проширување ефтини летови купи пенис крем евтини самолетни билети купи пенис крем евтини самолетни купи пенис крем евтини полети до барселона купи пенис крем евтини гардероби виденов осврти за maxi size cream купи пенис крем евтини полети с купи крем за пенисот онлајн заработка maxi size крем осврти купи пенис крем евтини мебели в стара купи пенис крем евтини плочки за баня maxi size за штипки за простирање купи пенис крем евтини мебели по поръчка крем се зголемување на кислород maxi size официјална веб-страница предвремена ејакулација третман против осврти за maxi size пенисот проширување ефтини мебели купи пенис крем евтини плочки за купи пенис крем евтини мебели в пенисот проширување ефтини врати купи пенис крем евтини гардероби с купи пенис крем евтини полети до москва крем за зголемување на сексуалниот орган купи пенис крем евтини мебели плевен крем се зголемување на тежина осврти за крем maxisize пенис проширување освртипрегледи maxi size maxisize ги коментарите на форумот прегледи maxi size photo maxisize ги вистинските прегледи купи пенис крем евтини хотели в пампорово купи пенис крем евтини мебели на изплащане купи пенис крем евтини хотели в купи пенис крем евтини телефони купи пенис крем евтини полети до пенисот проширување ефтино злато купи пенис крем евтини гардероби стенни купи пенис крем евтини полети до амстердам maxi size за штипки за

BENVEGNUDES Y BENVEGNUS SUN LA PLATA DE LADINS DOLOMITES!

Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com

Ultims comentars

no comments

Miour veiden la plata con

Firefox 2

Desçiaria atira l program - lesier, plajoul y asvelt

Vejola-noveles

Home
Bilancio Ladins Dolomites 2015
met ite da Egon Pescollderungg   
07-07-2017

Por ti ciaré: daurí l'imaja te 'n atra finestra

Per visionare: aprire l'immagine in un'altra scheda

Um es anzuschauen: das Bild in einer neuen Ansicht öffnen 

 Active ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive Image

Ultima atualisazion ( 07-07-2017 )
 
Bilancio Ladins Dolomites 2014
met ite da Egon Pescollderungg   
07-07-2017

Por ti ciaré: daurí l'imaja te 'n atra finestra

Per visionare: aprire l'immagine in un'altra scheda

Um es anzuschauen: das Bild in einer neuen Ansicht öffnen 

 Active ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive Image

 
Bilancio Ladins Dolomites 2013
met ite da Egon Pescollderungg   
07-07-2017

Por ti ciaré: daurí l'imaja te 'n atra finestra

Per visionare: aprire l'immagine in un'altra scheda

Um es anzuschauen: das Bild in einer neuen Ansicht öffnen 

Active ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive ImageActive Image

Ultima atualisazion ( 07-07-2017 )
 
Comentar
met ite da Egon Pescollderungg   
29-04-2015

Sce la veles ne valëssa nia 


La nomina de n cumisser ne uel nia dì fermé l' aministrazion dl chemun y mo manco fé dann ala democrazia!

Ënghe ie son dla minonga che l ie miec celé de si aministrazion cun si urgans urdeneres, ma sce chisc urgans ne ie metui adum o ne funziunea nia coche l toca, vëniel do regula numinà n cumisser, no per castigo no per fermé zachei ma per judé superé na situazion nia normala o ora de regula. L cumisser ne ferma de degun viers l' aministrazion, ajache l à duta la cumpetënzes dl cunsëi, dla jonta y dl ambolt . Sevenz se fejel plu saurì di urgans colegiai. Ënghe ala situazion democratica ne ti tol l cumisser nia, ma l juda repurté l ' aministrazion a si livel democratich. L vero dann ala democrazia vën ora dala mancianza de n pluralism de ideies,de cunfront,de dezijion tl aministrazion chemunela ,che possa vester esprescion dla desferenzies tla sozietà, tla populazion.
C. Willeit

Ultima atualisazion ( 29-04-2015 )
 
Comentar
met ite da Egon Pescollderungg   
29-04-2015

Stufs da fé pea?


Ala propaganda litela possen ti cunzeder truep ma nia propi tant de ratè vierces i litadëures. Sce a Corvara à la lita l fin cuncret de stlù ora n candidat demassa damandon a Urtijëi de cunvalidè na lista che ne à nia assé candidac'; l ie tlermënter situazions ora dl normal, de dificulteies urganisatives, de mancianza de nteres per l' aministrazion, de renunzia," ajache i fesc pa mpo me cie che i uel" , coche l vën dit. Decontra a cie che n à liet sun vel jurnal , ne à chësta situazions, do mi ntënder, nia a cie fé cun l cumpurtamënt democratich o nia democratich de chëi che ne à nia ulù o pedù presentè candidatures . Nia candidé , nia lité o de ju zedula blancia ie for miec' che lité per nia , ajache i juesc ie bel fai. Da me ora ie la gauja dla mancianza de autra listes o candidatures assé ënghe me sun una na lista da crì tl stlet raport ti ultimi ani danter maiuranza y mendranza  te chemun y danter aministrazion y populazion.  Plu da giut fol pruibì da ti de na strutura politica ai pitli chemuns, aldidancui iel la regula y nsci ne ti lascia la maiuranza sevenz deguna lerch ala mendranza y l spiri de culaurazion devënta for mënder. Per se iustifichè ti vëniel sevenz trat dant ala mendranza che la ne uel nia culaurè, che la fesc me uposizion, ostruzion; la verità ie bën n autra, n miena de mesei tenì ju la mendranza per nia pierder vel merit, che la maiuranza rata for sie o n ie veramënter decontra ënghe ala bona ideies. Nsci devënta l' aministrazion autoritera y ne damanda nia l cunsëns dla mendranza  y mo manco chël dla populazion. La prima cunseguënza da pert dla jënt ie sen lascè vester unfat, nia plu se cruzië, nia plu culaurè. Chëst sci ie n manco de ressorses democratiches,che va dut sul cont de chëi che cumanda zënza scuté su y se cunfront cun la minonga dl' uposizion y dla jënt.  
Carlo Willeit 

 
<< Meteman < endour 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 inant > Fin >>

Resultac 1 - 7 de 440

Sen online

Sen l 1 n vijitadour online